Stralingsarm verblijf

Er zijn mensen die gezondheidsklachten ervaren door blootstelling aan elektromagnetische straling van zendmasten, wifi en smartphones en/of van het electriciteitsnet.

Bungalow 221 ligt in Noordwijkerhout tegen de Amsterdamse Waterleidingduinen in een stralingsarm gebied. Door de geringe hoeveelheid straling en een paar aanpassingen in het vakantiehuisje kunnen ook deze mensen er prettig verblijven.

Stralingsarm vrijstaand vakantiehuisje

Standaard is de hoogfrequente straling in en om het vrijstaande huisje laag, namelijk onder de 0.1 mW/m2. Aangezien toeristen ook gebruik maken van het huisje, is er wel wifi aanwezig. Deze zetten we op uw verzoek van tevoren alvast voor u uit, zodat u daar geen hinder van ondervindt. Omdat het huisje op een vakantiepark ligt moet er wel rekening mee worden gehouden dat eventuele wifi en mobiele telefoons van buren extra straling kunnen veroorzaken. Uit metingen is gebleken dat dit niet hoog is, maar hier kunnen we geen garantie op geven aangezien we daar zelf geen invloed op hebben.

Om de laagfrequente elektrische en magnetische velden te beperken zijn er 8 electragroepen aangelegd. De mogelijkheid bestaat om de stroom in gedeeltes van het huis (bijvoorbeeld slaapkamers) uit te zetten zonder het comfort van de CV en/of koelkast te hoeven missen (ieder op een eigen groep). De verlichting in het huisje bestaat uit LED-verlichting; er zijn ook losse gloeilampen aanwezig indien dit voor u een bezwaar is. Verder heeft het huisje een houtkachel waardoor de CV, indien gewenst, ook uit kan. Daarnaast is er bewust gekozen voor koken op gas.

We willen hiermee ook de stralingsgevoelige mensen een fijn verblijf aanbieden. Heeft u nog vragen of specifieke wensen, dan horen wij dat graag!